Waarom Google Translate zo handig is of juist niet

Iedereen gebruikt wel eens Google Translate om even snel een woord op te zoeken. Vaak ken je het woord ongeveer, maar zoek je het op ter bevestiging. Maar is google Translate nu eigenlijk wel zo handig? Hieronder vind je een aantal pluspunten van Google Translate op een rijtje.

Download je gratis E-Book

* indicates required


  1. Offline woorden vertalen.

Wie zegt dat je Google Translate alleen maar kunt gebruiken wanneer je verbinding met het internet hebt? Tegenwoordig is het mogelijk om zo’n 51 talen binnen te halen en ze daarna offline te gebruiken. Dat is erg handig als je veel op reis bent en je niet altijd internet tot je beschikking hebt.

  1. Verbeteringen aan Google Translate aanbrengen.

Hoe laagdrempelig Google Translate ook is, het is en blijft een computer en daarom kan hij nooit de context van een tekst helemaal begrijpen. Vandaar dat er op deze manier dus ook snel fouten in je vertaling kunnen sluipen. Maar wat nu zo fijn is: Jij kunt zelf die fouten verbeteren! Dit doe je door op de knop onder het vertaalveld te klikken. Iedereen met taalkennis kan lid worden om zo Google Translate te verbeteren.

  1. Sms’jes laten vertalen zonder te hoeven knippen en plakken.

Wist je al dat Google Translate ook een app heeft? Deze is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een e-mail krijgt van een van je klanten in een andere taal. Je hoeft dan niet eerst naar de website en het berichtje te knippen en plakken of over te typen, maar je kunt deze gelijk in de app laten vertalen. Dat scheelt weer tijd!

  1. Vertalen met de app ‘Word Lens’.

Ooit al van de app Word Lens gehoord? Dit is een handige app van Google Translate die de camera van je mobiele telefoon gebruikt. Je moet alleen de taal instellen die vertaald moet worden en dan maak je een foto van de tekst. Vervolgens verschijnt de vertaalde tekst op je beeldscherm. Handig als je uit eten bent en je even snel wilt weten wat er op de menukaart staat.

  1. Live gesprekken vertalen.

De meeste mensen kennen deze feature van Google Translate misschien al wel, maar hij blijft erg handig. Erg handig als je bijvoorbeeld in Japan bent en de weg moet vragen. Eén nadeel blijft nog wel: Zorg ervoor dat je duidelijk articuleert (de app is nog steeds in ontwikkeling en wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn functioneert hij nog niet optimaal).

Zoals je ziet staan hierboven een aantal zeer leuke en positieve eigenschappen van Google Translate, maar is het nu een goed idee om deze functie altijd te gebruiken? Het antwoord daarop is natuurlijk nee. In mijn volgende blog zet ik een aantal minpunten van Google Translate op een rijtje.

 

De nadelen van Google Translate